yo NATO ME HIMN ZYRTAR
Degjo Online Mbylle

Radio K4 on Facebook

Our Favourite of the WeekMOVIE BOX

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast


NATO ME HIMN ZYRTAR

05.01.18

Aleanca e shtetve anëtare të NATO’s zyrtarisht do të ketë “Himnin e Atlantikut”. 

Himni u dëgjua  për herë të parë në përvjetorin e katërdhjetë të themelimit të kësaj aleance, në vitin 1989, e krijuar nga kapiteni Jose Ludovice , dirigjent i Bandës Ushtarake të Luksenburgut.

Ndërkaq himni në fjalë është kompozuar nga kapiteni Andre Reichling.

Për tridhjetë vjet ky himn u dëgjua në të gjitha organizimet e NATO-s , deri sa u bë zyrtar në ditët e para të vitit 2018 kur mori miratimin e Këshillit Altantik të Veriut. 

Himni i Organizatës së Altantikut Verior nuk përmban tekst dhe përbëhët nga tinguj të krijuar nga saksofoni, trumbeta, klarineta, flauti dhe instrumente të tjera.

 Lexo më Shumë