Degjo Online Mbylle

Radio K4 on Facebook

Our Favourite of the WeekMOVIE BOX

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast


Prezantohen hulumtime mbi familjen dhe trashigiminë

10.08.18

Qendra për Hulumtime PsikoSociale dhe Mjekësore ka organizuar ngjarjen e titulluar ‘Evidence Based Future’ (E ardhmja e mbështetur në evidencë) me 15 gusht nga ora 10:00 në Hotel Sirius. Qëllimi i kësaj ngjarje, është prezantimi i hulumtimeve shkencore, që ofrojnë analizën e nevojave dhe që mund të shërbejnë si bazament për ndërtimin e intervenimeve efikase. Në këtë ngjarje do të prezantohen rezultatet e tre hulumtimeve, që përfshijnë më shumë fushën e trashigimisë familjare, përkatësisht trashigimia tek gratë.

 

Gjithashtu do të prezantohen të dhënat e fundit për konsumimin e duhanit, alkoolit dhe substancave psiko-aktive në komunën e Prishtinës si dhe kohezioni familjar dhe socailizimi i fëmijëve.

Psikologu dhe profesori universitar Fitim Uka, do të prezantohet në këtë ngjarje me hulumtimin e tij mbi familjen. Ai për Radio KFOR-in tregoi më shumë për hulumtimin e tij:

“Prezantimi im do te fokusohet në rolin e familjes dhe do të jetë një përmbledhje e hulumtimeve që flasin për domosdoshmerinë qe në familje të ofrohen modele të mira të sjelljes”, u shpreh Uka.

Pjesëmarrja është pa pagesë dhe është i hapur për të gjithë.Lexo më Shumë