Sonte në Galerinë Qahili prezantohet ekspozita “Fmitë e non-të-dhetave”

06.04.17

Sonte, filluar nga ora 19:00, në Galerinë Qahili në Prishtinë do të prezantohet ekspozita “Fmitë e non-të-dhetave”. Në këtë ekspozitë do të prezantohën punimet e 6 artistëve të rinj. 

më shumë...


Dita Ndërkombëtare e Autizmit

03.04.17

Më 2 prill 2017, u shënu Dita Ndërkombëtare e Autizmit. Për nder të kësaj dite, në Prishtinë në American School of Kosova, u mbajtën disa aktivitete. Ekspozita me punimet dhe tregimet e fëmijëve me autizëm, performancat muzikore e fëmijëve nga shkolla e Muzikës “Amadeus”, kori nga grupi “Xixëllonjat” si dhe performancat e trupës së baletit “Dance” ishin disa nga ngjarje të organizuara nga “YES Alumni Kosova” dhe "Aurtizmi Flet". 

më shumë...


Sot fillon gara “K4 LIKE”

27.03.17

Nga sot e deri më 10 prill, të gjithë dëgjuesit e radio KFOR-it dhe ndjekësit tanë në faqën zyrtare në facebook, do të kenë mundësi të marrin pjesë në garën “K4 LIKE”. Së bashku, do ta zgjedhim fotografinë më të bukur! Të frymëzuar me atmosferën pranverore, së bashku me ju, dëshirojmë të zgjedhim fotografinë më të bukur që përshkruan energjinë e natyrës, energjinë pozitive të cilën e sjellë pranvera. 

më shumë...


Aktori Kushtrim Qerimi në Ditën Botërore të Teatrit, flet për dëgjuesit e Radio KFOR-it

27.03.17

Aktori i njohur dhe shumë i pëlqyer nga publiku në vendin tonë, Kushtrim Qerimi, sot në Ditën Botërore të Teatrit thekson se teatri në përgjithësi në Kosovë ndodhet larg vendit të merituar. Qerimi, aktor me rreth 25 shfaqje të realizuara në teatër, shprehet se teatri si institucion edukativ-kulturor, duhet të shërbejë për ngritje të vetëdijes së përgjithshme në të gjitha fushat shoqërore. “Dukuritë negative në shoqëri goditen në mënyrë tërthore ose të drejtpërdrejt me anë të mesazheve që jepen përmes shfaqjeve artistike duke dhënë shembuj në veprat e inskenuara nga autorët vendor dhe botëror”. 

 

më shumë...


“Ujë të pastër për jetë të shëndoshë” – Arbërie Zogjani Hiseni flet për Radio KFOR

22.03.17

Sot më 22 Mars shënohet Dita Botërore e Ujit. Me këtë rast,  zëdhënësja e ujësjellësit rajonal Prishtina, Arbërie Zogjani Hiseni u është drejtuar dëgjuesve të radio KFOR-it me një mesazh duke e theksuar rëndësinë e ujit. “Roli i ujit është thelbësor për të gjitha qeniet e gjalla dhe planetin. Ai na nevojitet për pije, shtëpi e kopshte, por e rëndësishme është që ta kuptojmë domethënien e përdorimit jo të drejtpërdrejt të ujit si për prodhim, furnizim dhe zhvillim”. Sipas saj, uji sot nuk duhet të shfrytëzohet në mënyrë të pakontrolluar, sepse në këtë mënyrë zvogëlohen rezervat, andaj uji duhet kursyer pikë për pike. 

më shumë...


Uji është jetë! 22 Marsi - Dita Botërore e Ujit

22.03.17

Sot shënohet Dita Botërore e Ujit. Në vitin 1992, Kjo ditë është përcaktuar me rezolutën e OKB. Uji është një ndër burimet më të rëndësishme në Tokë. Kjo ditë shënohet me qëllim të tërheqjes së vëmendjes për kujdesin ndaj ujit për pirje dhe me qëllim të apelimit të të gjithëve që të ndihmojnë me administrimin 

më shumë...


Dita ndërkombëtare kundër diskriminimit racor – “Të gjithë jemi njësoj të rëndësishëm"

21.03.17

21 marsi në botë shënohet si Dita ndërkombëtare kundër racizmit. Vendimi për shënimin e kësaj dite është bërë nga Kombet e Bashkuara në vitin 1966 me apel për bashkësitë në të gjithë botën që t’i rritin përpjekjet e tyre, me çka do të eliminoheshin të gjitha llojet e diskriminimit racor.  

më shumë...


Sot është Dita Ndërkombëtare e Lumturisë

20.03.17

Sot shënohet Dita ndërkombëtare e Lumturisë. Në korrik të vitit 2012, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara adoptoi një rezolutë, sipas së cilës Dita Ndërkombëtare e Lumturisë do të shënohet çdo vit më 20 mars. Kjo ditë ka për qëllim të sjellë në vëmendje se lumturia është qëllimi themelor i njeriut.

më shumë...


Java e Frankofonisë 2017

17.03.17

Më 15 mars, në Prishtinë filloj Java e Frankofonisë në kuadër të së cilës organizohën eventet e shumta. Edicioni i sivjetëm shënon 17 vjetorin e organizimit në bashkëpunim me Ministrinë e Jashtme, ambasadat dhe përfaqësitë diplomatike të Zvicrës, Luksemburgut, Belgjikës, Republikën Çeke, Kanadasë, anëtarët e Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë dhe Aleancën franceze në Prishtinë. Sot filluar nga ora 17:30 deri më 19:30, në Galerinë Kombëtare të Kosovës, do të prezantohen punimet e kuratoreve Odile Burluraux dhe Jessica Castex. 

më shumë...


“Sapotlem” sonte në teatrin “Dodona”

14.03.17

Sonte filluar nga ora 19:30, në Teatrin Dodona do të ipet shfaqja “Sapotlem”. Regjisore e kësaj shfaqje është Sevdije Ajeti kurse në rolet kryesore paraqitën Rebeka Qena dhe Aurita Agushi. "Sapotlem" i takon zhanrit komedi-absurd dhe e paraqet jetën aktuale në Kosovë. Premiera e kësaj shfaqje është dhënë në muajin dhjetor të vitit të kaluar, dhe ishte mirëpritur nga publiku. 

më shumë...