16 Nëntori ‘Dita Ndërkombëtare për Tolerancë’

16.11.18

Toleranca është një akt njerëzor, prandaj Kombet e Bashkuara janë të angazhuara për forcimin e tolerancës duke nxitur mirëkuptimin reciprok mes popujve dhe kulturave të ndryshme në botë.
Në vitin 1996, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së (me rezolutën 51/95) ftoi shtetet anëtare të OKB-së që më 16 nëntor të shënojnë “Ditën Ndërkombëtare për Tolerancë”.

më shumë...


Së shpejti ndahet çmimi për storien më të mirë kundër korrupsionit

16.11.18

UNDP-ja në Kosovë, përmes projekt përkrahjes për Përpjekjet Kundër Korrupsionit në Kosovë (SAEK II), mbështetur nga Qeveria e Zvicrës (SDC) dhe Qeveria e Danimarkës (DANIDA), do të ndaj çmimin për storien më të mirë kundër korrupsionit për vitin 2018.
Ky çmim vlerëson publikisht kontributet e gazetarëve të guximshëm, të cilët përmes artikujve të tyre rrisin vetëdijësimin për korrupsionin dhe zbulojnë rastet që përndryshe mund të kishin kaluar pa u vënë re. 

 

më shumë...


Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave të Trafikut Rrugor

16.11.18

E diela e tretë e muajit nëntor shënohet çdo vit për të kujtuar miliona njerëz të vrarë dhe të plagosur, në aksidente në rrugore. Në këtë ditë po ashtu komunitetet botërore falenderojnë shërbimet emergjente dhe reflektojnë mbi barrën e madhe dhe koston e kësaj fatkeqësie të vazhdueshme për familjet, shoqëritë dhe vendet, si dhe mënyrat që të krijohen mekanizma të shumta për të parandaluar aksidentet rrugore.  Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i realizoi një intervistë me zëdhënësin e Policisë së Kosovës, Daut Hoxha, i cili na njoftoi se për nder të kësaj dite, Policia e Kosovës ka filluar përgatitjet për sezonin dimëror dhe do të implementoj edhe në terren ligjin mbi trafikun rrugor:

më shumë...


Ka filluar “Java e Ndërmarrësisë” në Kosovë

15.11.18

Ka filluar ‘Java e Ndërmarrësisë’ e organizuar nga ‘Kosovar Youth Council’, në bashkëpunim me ‘UN Youth Task Force’, e cila përmes një paneli të diskutimit do të shqyrtoj temën “Social Entrepreneurship”.
Se cila ka qenë përmbajtja e këtij paneli dhe me çfarë konkretisht mirret kjo Organizatë Joqeveritare, Radio KFOR-i ka realizuar një intervistë me drejtoreshën e “Kosovar Youth Council”, Agnesa Qerimi, nga e cila morrëm këtë prononcim:

më shumë...


Nata e poezisë ‘Slam’ në Prishtinë

15.11.18

Klubi i leximit, shkrimit dhe artit në ‘Universitetin Amerikan’ në Kosovë, në bashkëpunim me qendrën ‘Termokiss’ në Prishtinë, me 21 Nëntor të këtij viti kanë organizuar natën e poezisë ‘Slam’, që i dedikohet poezisë së këtij zhanri.

Duke filluar nga ora 19:00 të gjithë të ineresuarit do të kenë mundësi të performojnë me tema të ndryshme dhe të prezantojnë poezitë e tyre në këtë zhanër. 

më shumë...


Shkëmbeni një libër të vjetër, me një libër të ri

15.11.18

Aktiviteti i radhës i organizuar nga ‘European College of Kosovo’, me 17 Nëntor të këtij viti duke filluar nga ora 11: 00 do t’i mundësoj të  gjithë adhuruesve të librit të shkëmbejnë libra të vjetër me të rinj.

Ky organizim do të ndihmoj të interesuarit të njihen me tituj të rinj të letërsisë por edhe të kursejnë të holla pa pasur nevojë të blejnë libra të rinj, tha  në një intervistë për Radio KFOR-in organizatorja e kësaj ngjarje, Shkurta Januzi, e cila po ashtu na tregoi më shumë rreth këtij aktiviteti:

më shumë...


Konventa e Veshëmbathjeve në Kosovë

14.11.18

Në Prishtinë sot (14.11.2018) do të filloj edicioni i dytë i ‘Konventës së Vëshëmbathjeve’ në hotelin ‘Emerald’ në Prishtinë.

Pjesëmarrës të kësaj konvente do të jenë ekspertë të cilët do të diskutojnë për tema të ndryshme që kanë të bëjnë me industrinë e veshëmbathjeve.

më shumë...


‘Java Ndërkombëtare e Edukimit’ në Prishtinë

14.11.18

Në shumë vende të botës, këtë javë ka filluar ‘Java Ndërkombëtare e Edukimit’, për të shënuar rëndësinë e edukimit dhe shkëmbimit në fushën e arsimit.

Asistentja e qendrës ‘American Advising Center’ në Prishtinë, Drita Syla, në një intervsitë për Radio KFOR-in shpalosi mundësitë e shumta që ofron ky panair:

më shumë...


Edhe në Kosovë ka filluar të aplikohet ‘Teatri Udhëtues për Fëmijë dhe të Rinj”

14.11.18

“Travelling Theater for Children and Youth”, do të udhëtoj nëpër qytete të ndryshme të Kosovës, për të argëtuar fëmijët e të gjitha komuniteteve, përmes shfaqjeve të ndryshme.

Rreth këtij projekti të veçantë, për Radio KFOR-in na foli njëri prej stafit menaxhues të këtij projekti, Skender Podvorica:

më shumë...


‘Dita Botërore e Diabetit’ kushtoni rëndësi simptomave të para

14.11.18

14 nëntori i është ndarë ditës që kërkon vetëdijësimin e shoqërisë, marrjen e masave preventive dhe menaxhuese të diabetit.
Dita Botërore e Diabetit, po e gjen edhe Kosovën me një numër aktivtetesh krahas shteve të botës, të cilat për Radio KFOR-in, i shpalosi doktoresha Florina Ushaku Grezda, e cila është specialiste në Qendrën e Mjekësisë Kryesore Familjare në Prtrishtinë, e po ashtu edhe e koordinatore për Edukim dhe Promovim Shëndetësor në këtë qendër:

më shumë...