Sluajte nas Online Zatvori

Ljubav prema borilačkim veštinama

19.02.2018

Natalija Savić jedna je od najuspešnijih mladih sportistkinja iz Mitrovice. Gotovo da nema takmičenja  u skorije vreme na kojem je učestvovala, a da nije osvojila medalju.

Ona obožava Kik boks i jedna je od posebnih u Kik boks klubu 028 iz Mitrovice.Natalija trenira Kik boks dve godine i za to vreme osvojila je mnogobrojne medalje. Od kojih je poslednja sa Evropskog kupa u Hrvatskoj.

Ona za KFOR radio kaže da je uvek gajila ljubav prema borilačkim veštinama i počela je satreniranjem karatea, međutim, ubrzo se pronašla u kik boksu.

Cela vest..."Model Ujedinjenih nacija”

16.02.2018

U opštinama na severu Kosova biće održan projekat  pod nazivom ,,Model Ujedinjenih nacija” koji prestavlja obrazovnu  simulaciju i akademsku aktivnost na kojoj će učesnici naučiti više o diplomatiji, međunarodnim odnosima i Ujedinjenim nacijama.

U vezi ovoga raspisan je konkurs o kome je opširnije 

Cela vest...Rešavanje problema kroz međuetničku saradnju

15.02.2018

Nevladina organizacija „Žensko pravo“ organizovala je radionicu na temu multikulturizma i rešavanja konflikata,  a sve sa ciljem povećanja međuetničke saradnje i rešavanja problema u regionu Mitrovice.

Ova radionica je održana u sredu, 14-tog februara u galeriji Akvarijus u severnom delu Mitrovice.

Konkretne utiske i detalje sa ovog događaja, za radio KFOR, prenela je Ružica Simić, direktorica NVO 

Cela vest...Budi originalan za Dan zaljubljenih!

14.02.2018

Romantična večera za dvoje, ili možda otputovati u toplije krajeve i šetati plažom dok Sunce zalazi? Ne, ne, možda ipak ruža i šetnja parkom, bolje je biti skroman!

Pogledajte šta pojedini misle o idealnom poklonu!

„Idealan poklon za dan zaljubljenih je pažnja. Pažnja koju treba da posvetimo ne samo jedan dan već 365 

Cela vest...Ljubav !

13.02.2018

„Ljubav je pokretač svega, ne mislim na ljubav naravno samo prema partneru već i prema porodici, prijateljima, prirodi verujem da ljubav može spasiti svet“, kaže Dajana Emini, a da li se i ti slažeš da je ljubav pokretač svega? Šta za tebe predstavlja ova emocija?

Tanja Denić, školski pedagog, dodaje:

 „Ljubav je sreća. Smatram da života nema bez ljubavi 

Cela vest...Danas je Svetski dan radija

13.02.2018

Svetski dan radija je relativno nov praznik jer ga je UNESKO utvrdio tek 2011. godine. Datum nije izabran slučajno – upravo 13. februara 1946. godine prvi put je emitovan program Radija UN.

Prema nekim istraživanjima od pre nekoliko godina, radio sluša 95 procenata stanovnika Zemlje.

Radio ostaje najdostpuniji medij. On može da se sluša

Cela vest...Međunarodni dan žena i devojaka u nauci i tehnologiji

11.02.2018

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 11. februar Međunarodnim danom žena i devojaka u nauci i tehnologiji kako bi podigla svest kod građana o značaju angažovanja žena i devojaka u istraživačkom radu nauke i tehnologije i njihovom doprinosu.

Pitali smo sugrađane šta misle o položaju i doprinosu

Cela vest..."Tenis ne možeš da igraš sam, pridruži nam se"

09.02.2018

Iako je na početku svoje teniske karijere može se reći da je Marija već uspešna sportistkinja i to zahvaljujući pre svega svom talentu i napornom radu na treninzima. Nalazi se na odličnom putu da postane vrhunski sportista i pored uspeha na teniskom terenu angažovana je i u školi i ne zapostavlja sve svoje obaveze. Marija za radio KFOR kaže da se tenisom bavi dve godine. Svojim vršnjacima poručuje da tenis ne mogu da igraju sami i da joj se pridruže.

Cela vest..."Nedelja zagovaranja”

09.02.2018

Nova društvena inicijativa i Sinergija organizuju "Nedelju zagovaranja" u četiri oblasti: opštinske usluge, bezbednost, životna sredina i obrazovanje/kultura. Programski direktor Nove društvene inicijative Aca Mitić, za KFOR radio iznosi  detalje o programu i mestu održavanja: "U ponedeljak 12. februara  organizovaćemo  celodnevni forum koji ce imati četri panela, paneli će biti na temu opštinske

Cela vest...Sklonište za žrtve porodičnog nasilja u Bostanu

08.02.2018

Organizacija 'SAMS' iz SAD u saradnji sa italijanskim kontigentom KFOR-a na Kosovu, donirala je sredstva u vidu bojlera, peći i štednjaka i pomogla u organizaciji skloništa za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja u opštini Novo Brdo. Američki komandant, David Mason Junior, u intervjuu za Radio KFOR kaže da je organizacija "SAMS” iz SAD, u saradnji sa italijanskim kontigentom u sastavu KFOR-a identifikovala kao jedan od prioriteta potrebu za otvaranjem skloništa za žene i decu žrtve nasilja u porodici.

Cela vest...Procitaj vise