Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Vesti

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

22. mart, Međunarodni dan voda

22.03.2018

Koliko vode potrošite dnevno? Ako ste deo statistike onda je to oko 250 litara. Realno nam je potrebno samo 50, što znači da svako od nas troši pet puta više nego što nam je stvarno i potrebno. Samo za pranje ruku, za dva minuta oteče 12 litara vode, ako se ne prave pauze za vreme tuširanja se potroši oko 60 litara vode, za kupanje u punoj kadi potrošimo od 80 do 100 litara, dok iz neispravne česme dnevno iscuri 36 litara vode. Statistika pokazuje da smo nemilosrdni prema

Cela vest...Nedelje frankofonije: Film "Cena slave"

22.03.2018

U okviru nedelje frankofonije, u petak 23. marta sa početkom u 19 časova, u Mitrovačkom društvenom klubu organizuje se projekcija francuskog filma "Cena slave". 

Film, koji je nominovan za prestižnu nagradu Zlatni lav festivala u Veneciji, govori o dva prijatelja koji odlučuju da zbog otkupnine ukradu telo Čarli Čaplina, odmah nakon njegove smrti. 

Cela vest...Rođendanska pank svirka “Škart benda”

22.03.2018

Povodom pet godina postojanja, mitrovački pank sastav „Škart bend“ u klubu „Krim“ u Mitrovici organizuje svirku.
 
Po rečima gitariste i pevača ovog benda, Nikole Savića, u petak proslavljaju jedan lep jubilej, a pošto će ulaz biti slobodan, svi oni koji žele da čuju nešto drugačije od onoga što je mejnstrim u muzici su dobrodošli. 
Cela vest...Umetnost i kultura u srpskoj zajednici na Kosovu!

22.03.2018

Mitrovački društveni klub počinje novu sezonu debata, ali ovoga puta sa kulturom u nameri da skrene pažnju na važnost kulture u društvu, ali i na mnogobrojne probleme sa kojima se akteri u toj oblasti suočavaju.

O razvoju umetnosti i kulture u srpskoj zajednici govoriće direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević, direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić i Miljana Dunđerin iz galerije Akvarius iz Severne Mitrovice.

Cela vest...21. mart - Međunarodni dan poezije

21.03.2018

Poezija, najstarija vrsta književnosti, inspiriše, budi sećanja, rasplamsava emocije, može da zabavi, rastuži… Pesma, književno delo napisano u stihovima, obično sadrži niz stilskih figura uključujući rimu, metaforu, poređenje, gradaciju ili hiperbolu. “Svaka pesma počinje knedlom u grlu”, reči su Roberta Frosta, poznatog američkog pesnika. “Ja moje studente često pitam da li vi pišete poeziju? Neko piše

Cela vest...Admiral Foggo i komandant Cuocci razgovarali sa studentima

21.03.2018

KFOR je u saradnji sa univerzitetom AAB i kosovskim Centrom za bezbednosne studije, organizovao debatu na kojoj su specijalni gosti bili Admiral James Foggo III i komandant KFOR-a, general-major Salvatore Cuocci. Između ostalog, oni su razgovarali o važnosti uloge NATO-a na Kosovu, pozivajući se na stalnu spremnost i podršku misiji očuvanja mira i stabilnosti. "Stvaranje i održavanje sigurnog i bezbednog okruženja je od najveće važnosti. Ovde smo da pomognemo Kosovskoj policiji, ali svi možete da doprinesete

Cela vest...Svetski dan posvećen osobama sa Daunovim sindromom

21.03.2018

Danas se obeležava Dan osoba sa Daunovim sindromom.  Daunov sindrom nije bolest već stanje.  Ljudi sa Daunovim sindromom ne traže lek, oni su isti kao i svi ostali,  imaju iste potrebe, samo ih ostvaruju na teži način. Potrebno je razumevanje i probuđena svest okoline.

Daunov sindrom utiče na normalan fizički razvoj deteta i prouzrokuje blage poteškoće u učenju. To je stanje koje traje čitav život , a razvija se još dok je dete u 

Cela vest..."Lutka zaviruje u krevet"

20.03.2018

Glumci Amaterskog pozorišta Refleksija iz Raške izvešće pozorišnu predstavu „Lutka zaviruje u krevet (početak kraja) u Mitrovici.

„Radi se o humanitarnoj predstavi koju Sinergija organizuje u Mitrovici, večeras, 20. Marta sa početkom od 20 časova. Ulaz je 200 dinara i predstava je humanitarnog karaktera. Sav prikupljen novac ići će za lečenje naše sugrađanke kojoj je potrebna hitna korekcija vida u Beogradu tako da želeo bih ovom prilikom da pozovem i sve slušaoce

Cela vest...Telo, slika, prostor!

20.03.2018

Projekat Telo, slika, prostor osmišljen  kao video-slikarsko-plesno istraživanje, ali i povezivanje i umrežavanje značenja kroz svojevrsnu sintezu više različitih oblika izražavanja. Ekspresivni potencijal i istraživački karakter ostvaruje se kroz dodir dve umetničke grane: slikarstvo i teatar pokreta, vizuelnu umetnost i koreodramu.

Cela vest...S prvim danom proleća slavimo i međunarodni dan sreće!

20.03.2018

Sreću čine male stvari, svakodnevne sitnice na koje često ni ne obraćamo pažnju. Ukoliko želite da se osećate bolje i da budete srećniji, ne treba Vam puno. Zašto ne biste počeli još danas? Verujem da ste se jutros probudili uz osmeh, budući da nam stiže proleće. Eto jednog razloga za sreću, a mi ćemo dodati još jedan – danas proslavljamo Međunarodni dan sreće!

Cela vest...Procitaj vise