Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

„Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”

16.10.2018

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) obeležava svake godine 16. oktobar kao Svetski dan hrane, upravo na dan kada je ova organizacija i osnovana 1945. godine.

Ove godine Svetski dan hrane se obeležava pod sloganom: „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost” sa fokusom na smanjenje broja gladnih u svetu.

Cela vest...Akcioni spektakli premijerno u Domu kulture "Gračanica"

16.10.2018

Ljubitelji filmova spremite se za akciono-avanturistički animirani film za sve generacije „Brzi Brzić“ kao i novi akcioni spektakl s Markom Volbergom i Džonom Malkovičem u glavnim ulogama, „Milja 22“.

Radnja animiranog filma „Brzi Brzić“, u koje preovladava HIP HOP muzika i stil, se dešava u imaginarnom svetu u kojem su građani automobili.  Jedan taksi će postati kralj druma u svom rodnom gradu, ali ubrzo otkriva da je veća prednost ostati veran sebi nego biti slavan. Kada mu zaprete veliki kamioni, hoće li im se žuti, lokalni taksi moći suprotstaviti i postati globalni heroj­ saznajte u četvrtak, 18. oktobra od 19 časova.

Cela vest...„Karta – od nauke do umetnosti“

15.10.2018

Izložba „Karta – od nauke do umetnosti“ Aleksandra Valjarevića biće otvorena u Galeriji „Akvarijus“ danas (15.10) u 19 časova. Pored autora, izložbu će otvoriti šef Odseka za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Mitrovici Danijela Vukičić i šef katedre Kartografije na Geografskom fakultetu u Beogradu dr Dragica Živković.

U nastavku večeri (oko 21:00), u okviru ciklusa „Muzičari koji ne zagađuju dušu“, nastupiće Dejan Popović (klavir).

Uloga savremene kartografije je pronalaženje načina predstavljanja i dobijanja informacija iz različitih setova podataka, jer digitalna tehnologija promenila je

Cela vest...Donacija KFOR-a Školi fudbala Ugljare

12.10.2018

Škola fudbala „Ugljare“ iz istoimenog sela, koje pripada opštini Gračanica, dobila je donaciju u vidu sportske opreme.

Inicijator akcije je ogranak KFOR-a CIMIK zajedno sa Združenimm regionalnim odredom – Jugo-istok (JRD-SE), čiji nam je predstavnik objasnio značaj donacije i pružanje podrške mladima koji žele da se bave sportom.

Cela vest...25. Međunarodni šahovski turnir u Mitrovici

12.10.2018

‘’Savez slepih i slabovidih” iz Mitrovice, koji je osnovan na incijativu nekoliko klubova i društava sporta i šaha slepih i slabovidih, organizuje 25. Međunarodni šahovski turnir.

Turnir će biti održan u motelu „Izvor“ u Grabovcu od 12. do 14. oktobra.

Takmičari ovog turnira su gosti iz Crne Gore, Makedonije, Novog Pazara, Kragujevca, Beograda, Niša i Novog Sada, a prva partija biće odigrana

Cela vest...“Žuti autobus”, naša priča!

11.10.2018

Učenici, ali i meštani, svakodnevno koriste autobuse koji dnevno pređu više od 1000 kilometara.

U Domu kulture Gračanica premijerno je prikazan film “Žuti autobus” autora Radmile Todić Vulićević. Dokumentarni film snimljen je entuzijazmom i ljubavlju, uz ogromnu pomoć kamermana Živojina Andrejevića, objašnjava autor filma.

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas možemo da vidimo taj film, odnosno da vidimo priču o vama. Ja

Cela vest...Umetnost ne zna za godine, Marija Stanković - Đorđević

11.10.2018

Pitanje umetnosti je večno i postoji od kada je sveta i veka. Shodno vremenu u kom su živeli,  ljudi su imali različite odgovore na njega, a svakodnevno  se rađaju i novi odgovori, kao i novi talenti.

Jedna od njih je i Marija Stanković - Đorđević  iz Gračanice koja svojim vizuelnim sadržajima oduševljava svoje  pratioce putem društvenih mreža, jer je svoju ljubav prema umetnosti uspela je da prenese slikanjem na platnu i drvetu.

”Počela sam  da se bavim sasvim slučajno, tako što sam umesto tempere boje,  greškom kupila uljane.

Cela vest...Predstava "Ženidba" premijerno izvedena u Gračanici

10.10.2018

U prepunoj sali Doma kulture Gračanica premijerno je izvedena Gogoljeva predstava “Ženidba“ u režiji Milana Karadžića.

Sudeći po ovacijama i gromoglasnim aplauzima možemo zaključiti da je ovo još jedno vrhunsko delo u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Priština sa čime se slaže

Cela vest...Misterija „Teška vremena u El Rojalu“ u Gračanici

09.10.2018

U četvrtak, 11. oktobra, od 21 čas, u bioskopskoj sali Doma kulture „Gračanica“ premijerno će biti prikazana misterija sa fenomenalnom muzikom i tajanstvenim likovima pod nazivom „Teška vremena u El Rojalu“.

Priča filma smeštena je u 1969. godinu i počinje pojavom nekoliko potpunih stranaca koji se prijavljuju u hotel poznat kao El Rojal. Zapušteni hotel nalazi se na granici dve države: Nevade i Kalifornije. U ovom slučaju „na granici“ znači bukvalno to - granica se prostire kroz lobi hotela, sa kockanjem dozvoljenim na jednoj strani i alkoholom dozvoljenim na drugoj.

Nije potrebno mnogo detektivskih veština da bismo zaključili da većina ovih gostiju ima neku mračnu stranu i da kriju velike tajne jedni od drugih. Hotel vodi svestrani menadžer, koga glumi Luis Pulman, koji se tu sakrio da bi sačuvao svoje tajne i pokušao da zaboravi stvari koje je doživeo.

Cela vest...Edukativna radionica sa Sanjom Lazarević

08.10.2018

Zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa stručnjakinjom za seksualno i reproduktivno zdravlje, Sanjom Lazarević, minulog vikenda, u prostorijama Omladinskog edukativnog kluba Sinergija organizovana je edukativna radionica u okviru prvog izdanja platforme BarCamp u Severnoj Mitrovici.

Edukacija stanovništva o svim vidovima seksualnog i reproduktivnog zdravlja je više nego neophodna,

Cela vest...Procitaj vise