Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Miloš Đekić – izložba “Zapleti” 20. april - 4. maj

20.04.2017 posted by: RADIOSRB

Rođen je 1978. godine u Prištini gde je završio osnovnu i srednju školu, a 2001. godine i Fakultet umetnosti, smer grafički dizajn. Bavi se crtežom, dizajnom, kaliografijom, sklupturom i 3D oblikovanjem, a inspiracuju nalazi svuda oko sebe. “Sticajem okolnosti, posao koji sam radio, koji i dalje radim, nije mi baš davao vremena za crtanje. Crtao sam ja, ali u svojoj glavi, pravio skice i sakupljao 

ideje, tako da inspiracija dolazi odasvud, konkretan izvor iste ne bih znao gde baš leži”, počinje priču za Kfor radio Miloš Đekic, slikar iz Prištine.

Svoju prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom “Zapleti” otvara danas, 20. aprila u 19 časova na Fakultetu umetnosti u Mitrovici, i postavka će biti izložena sve do 4. maja.

“Očekujem da vidim neke ljude, meni jako drage, koje dugo nisam video. Uglavnom su to sve kolege, tako da su u isto vreme i kritičari, i bitan mi je njihov sud. Naravno, očekujem da dođu i neke mlađe kolege sa faksa, kao i profesori koji su u mogućnosti”, dodaje Miloš.

Učestvovao je na mnogobrojnim likovnim kolonijama i izložbama ražlicitog kataktera, ali priznaje da bi ipak nešto promenio kada bi vratio vreme.

“Zadnjih par godina sam na "Niškom crtežu". To je jedna jako bitna godišnja izložba. Na žalost, ono sto mi najviše fali su kolonije, ali za to se nema baš vremena. Zato je jako bitno da svoju energiju usmerite na nešto bitno, ako je moguće na sebe i na stvaranje. Radite na sebi, to bih i ja, da sam znao, krenuo ranije”, kaže Miloš za kraj našeg razgovora. J.S.Procitaj vise