Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

“Leva strana uma”

06.11.2017 posted by: RADIOSRB

Izložba slika Stefana Đurđanovića i Mladena Ristića biće otvorena u galeriji “Akvarijus” u Mitrovici, u utorak 7. Novembra u 20 sati. Ova izložba predstavlja glavnu nagradu koja je Stefanu Đurđanoviću pripala kao pobedniku drugog ciklusa Likovnih okršaja u galeriji “Akvarijus”.

Kroz seriju radova “Leva strana uma”, Stefan Đurđanović govori nam o emotivnim i psihološkim stanjima ljudi, prvenstveno omladine. Data stanja prikazuje kroz figuraciju koja je često deformisana i upotpunjena oblicima i simbolima. Radovi nam govore o ograničenom znanju, i sve većem odsustvu duhovnosti kod ljudi, kao i ispoljavanju strahova, životinjskih nagona, emotivnih stanja i potreba koji se kriju u svima nama. Mladen Ristić u svom radu prikazuje suočavanje pojedinca i namerno približava, odnosno posmatra okruženje kroz riblje oko.

U okviru izložbe u galeriji “Akvarijus”, umetnik pokazuje vrlo jasan i direktan odnos prema portretu kao jednom od važnih psiholoških odrednica ličnosti. U galeriji “Akvarijus” u Mitrovici uskoro počinje nova, treća sezona likovnih okršaja. Procitaj vise