Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Sklonište za žrtve porodičnog nasilja u Bostanu

08.02.2018 posted by: RADIOSRB

Organizacija 'SAMS' iz SAD u saradnji sa italijanskim kontigentom KFOR-a na Kosovu, donirala je sredstva u vidu bojlera, peći i štednjaka i pomogla u organizaciji skloništa za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja u opštini Novo Brdo. Američki komandant, David Mason Junior, u intervjuu za Radio KFOR kaže da je organizacija "SAMS” iz SAD, u saradnji sa italijanskim kontigentom u sastavu KFOR-a identifikovala kao jedan od prioriteta potrebu za otvaranjem skloništa za žene i decu žrtve nasilja u porodici.

"U saradnji sa italijanskim vojnicima, koji imaju veliki kontingent u sastavu KFOR-a, pokušali smo da pronađemo kome je pomoć najviše potrebna, tako smo saznali da opština Novo Brdo ima zgradu u kojoj je nekada bila smeštena škola i koju namerava da pretvori u sklonište za žrtve porodičnog nasilja. Sa druge strane mi smo odlučili da profit SAMS-a ostane na Kosovu i ovo je bila odlična prilika da zajedno uredimo ovo sklonište", rekao je komandant David Mason Junior.

Prema njegovim rečima sve pripreme za otvaranje ovog skloništa su završene, kao i rekonstrukcija i modifikacija ove škole koja će biti pretvorena u sklonište.

Komandant Mason je takođe rekao da će korisnice ovog skloništa biti zaštićene 24 sata, najavljujući zvaničnu ceremoniju otvaranja krajem februara.

"U nedavnoj komunikaciji sa ženama u opštini Novo Brdo, dogovorili smo se da započnemo u narednih nekoliko sedmica. Naravno, postoje još neke stvari koje treba uspostaviti, ali se može reći da će zvanična ceremonija presecanja trake biti održana krajem februara", rekao je Mason.

Takođe, komandant Mason, je poručio svim ljudima na Kosovu da žene i muškarci treba da budu jednaki partneri i da je veoma važno da ni jedan ni drugi pol ne budu inferiorniji ili superiorniji.Procitaj vise