Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Predstava "Ujež" u Akvarijusu na Dan žena

07.03.2018 posted by: RADIOSRB

Po motivima teksta Branislava Nušića, Ujež, biće odigrana istoimena predstava u galeriji "Akvarijus" u Mitrovici. Predstava, u kojoj su glavni glumci deca starosti od šest do petnaest godina, premijerno će biti izvedena 8. marta u 18 časova.

Dunja Nikolić, rediteljka ovog komada i vođa Malog teatra, priča za K4 radio o pripremama i značaju ove predstave:

"Spremali smo se vrlo dugo, ali to je jedna plodonosna i vrlo bitna stavka za Mitrovicu, a posebno za najmlađe žitelje ovog grada. Pripreme su počele od septembra i sve smo sad lepo sredili i uvežbali i ovo je vrlo značajno za nas."

Ona je dodala da se nada dobrom odzivu publike, kao i nastavku uspešne saradnje kako sa galerijom "Akvarijus" tako i sa ekipom s kojom je rađena predstava.

Radnja ovog komada predstavlja borbu žena u Srbiji u dvadesetom veku za svoja prava i emancipaciju, kroz vizuru Branislava Nušića koji je to predstavio na jedan elegantan i komičan način.

"Njegova ideja nije bila da uvredi nekog već da se ljudi kroz komediju pronađu u likovima o kojima je pisao", rekla je Nikolićeva.

Ona ukazuje na to da je u pitanju jedna ženska tema i da je izabrala decu da glume u njoj jer su ona u stanju da "odlično iskarikiraju likove".

"U predstavi glume deca starosti od  šest do petnaest godina. Dakle osnovci i srednjoškolci. Dosta energije je utrošeno u realizaciju ovoga, ali i puno pozitivne energije je dato od strane te iste dece i neizmerno je lepo raditi s njima", poručila je Dunja Ilić.

Na kraju je dodala da su već zakazali prikazivanje ove predstave na nekoliko festivala i nada se svetloj budućnosti kako za komad, tako i za celu grupu.Procitaj vise