Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Debata o aktivnijem uključivanju žena u politiku

13.03.2018 posted by: RADIOSRB

NVO “Žensko pravo” i NVO “Mundesia” organizuju debatu na temu “Ojačavanje žena u politici”. Diskusija će se fokusirati na nejednakost polova u politici, kao i na bitnosti uključivanja većeg broja žena u politiku kako bi se osigurali demokratija i mir.

Povodom ove debata Ruzica Simić, ispred NVO

 “Zensko pravo”, u razgovoru za KFOR radio ističe. 

“U okviru projekta “ Mitrovica Women Trust Building Initiative” koji se radi pod pokroviteljstvom UMNIK-a, danas govorimo o temi koja je vezana za “žene u politici”. U panelu će biti istaknute političarke, to su Valdete Idrizi, Adrijana Hodžić i Danijela Vujačić. Ceo ovaj projekat se bavi ulogom žene u pomirenju, tako da stavljamo akcenat na ženu koja treba da dobije svoje mesto u društvu u 21.veku. Žena traži jednake šanse sa muškarcima. Žene su doživele emancipaciju, ali očekujemo i od muškaraca da i oni dožive isto tako što će prihvatiti da žene imaju podjednaku ulogu u društvu zajedno sa njima.

Simić naglašava da NVO “Žensko pravo” u saradnji sa EU-Kancelarije u Prištini  trenutno radi na zaštiti žena koje su žrtve nasilja u porodici.  

“Već četiri godine postoji centar koji je finansiran od EU - Kancelarije u Prištini, i pruža veoma efektivnu pomoć, pravnu, psihološku i pomoć u integraciji žena u društvu. Uloga žena u procesu pomirenja je nova tema koja nije do sada obrađivana, potrebno je da razgovaramo o temama kao što su multikulturalizam, kao i pojašnjavanje u zone postkonfliktim periodima, zašta su nam potrebne žene, a znamo mnoge primere u svetu koje nam garanutuju uspeh u pomirenju ako su žene uključene u što većem broju”.

Diskusija će se održati u 12:00 časova, u prostorijama IBCM-a koledžu u Mitrovici.Procitaj vise