Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

„Ja znam ko sam“, film o Gračanici

05.04.2018 posted by: RADIOSRB

U Domu kulture Gračanica premijerno je prikazan dokumentarni film „Ja znam ko sam“, delo mladih autorki Nikoline Živić i Kristine Andrejević. Cilj dokumantarca je da se dočara draž Gračanice koja se mnogo izmenila poslednjih godina, ali ipak je sačuvala čaroliju kojom vezuje ljude za sebe, „jer onaj ko je jednom poseti uvek joj se vraća“, objašnjava Nikolina Živić.

„Mi smo prošlog leta bili polaznici „Filmske magije“ u

sektoru režije i tamo smo stekli osnovno znanje što se tiče režije i tu smo dobili uopšte ideju i inspiraciju da snimimo film. Hteli smo da snimimo nešto što će da ostane ovdašnjim ljudima i što će da prikaže svu čar koju Gračanica poseduje i snimili smo film „Ja znam ko sam“, o Gračanici i o njenom značaju“, kaže Nikolina.

Veliku pomoć mlade autorke imale su od kolega iz ekipe, Nemanje i Živojina Andrejevića, koji su svoj doprinos filmu dali kao kamerman i montažer. Vreme je bilo značajan faktor za snimanje filma, kaže Kristina Andrejević.

„Film smo snimali, ali i postprodukcijski proces odradili za nedelju dana jer smo imali veoma malo vremena zbog „Grafesta“ koji se održavao u tom periodu. Bilo je puno napetosti i nervoze, ali smo ipak zadovoljni kako je sve na kraju ispalo“, dodaje Kristina.

Mlade autorke najavljuju još dokumentarnih filmova, u kojima planiraju da obrade zanimljive teme, ali ne otkrivaju sve detalje. Važno je da svest o dokumentarnom filmu u Gračanici živi i da on ima svetlu budućnost.Procitaj vise