Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

U Srbici održan multietnički turnir u malom fudbalu

09.04.2018 posted by: RADIOSRB

U sportskoj sali „Rudnik“ u Srbici održan je multietnički turnir u malom fudbalu „EAGLE“, koji je imao za cilj da pokaže široj javnosti da u sportu nema razlike i da kroz uzajamnu posvećenost i saradnju možemo izgraditi svetliju budućnost za sve nas.

Ekipe na turniru su nastupale u formatu "4+1", odnosno po pet igrača na obe strane terena.

Učestvovalo je više timova koji su bili sastavljeni od predstavnika lokalnih, odnosno javnih institucija kao i međunarodnih organizacija. Pored ekipa Kfora iz italijanskog i slovenačkog sastava, tu su bile i ekipe  KBS-a iz Suvog Grla i Srbice, pripadnici Kosovske policije, Opštine Srbice, zajednicka ekipa opština Banja i Suvo Grlo, vatrogasci i NVO Rudnik.

Pripadnik Kfora iz italijanskog sastava Omar Markone, rekao nam je da je glavni cilj ovog turnira bio da se ljudi razlicitih nacionalnosti udruže kroz sport, kroz fudbal i da budu zajedno.

Kapetan Nina Režev iz slovenačkog tima za vezu i nadgledanje (LMT) kaže da je turnir organizovan sa željom da se različite zajednice udruže kroz sport i fudbal.

Kapiten zajedničkog tima Banje i Suvog Grla Nedeljko Kovačević, je izjavio da su ovakve akcije veoma dobre jer pomažu zbližavanju zajednica, boljem druženju i većoj slobodi.

S druge strane, igrač još jednog tima je kazao da je srećan što je bio deo ove aktivnosti jer je imao priliku da upozna igrače i drugih nacionalnosti i da ceo ovaj proces pomaže tolerantnosti.

Inače, turnir je protekao u veoma lepoj, sportskoj atmosferi, a rezultat je, kao i uvek kada su ovakvi događaji u pitanju, bio u drugom planu.Procitaj vise