Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Popravi.org

13.04.2018 posted by: RADIOSRB

Nevladina organizacija Demokratija Plus iz Prištine prošle godine je na Kosovu pokrenula platformu popravi.org čiji je deo i opština Gračanica. Popravi.org je elektronska platforma koja je dostupna na pametnim telefonima i računarima. U pitanju je sistem koji se zove „Fix my community“ koji je pre nekoliko godina nastao u Engleskoj, odnosno u Londonu kako bi lakše omogućio funkcionisanje lokalnih samouprava.

„U pitanju je elektronska platforma koja omogućava građanima da putem svojih pametnih telefona ili računara mogu da prijave komunalne probleme. Sve je

veoma jasno i jednostavno, bukvalno ne oduzima više od minut i po do tri minuta građaninu da prijavi problem i da pošalje to svojoj opštini. Platforma je veoma dobro urađena i bukvalno svaka ulica na Kosovu nalazi se na toj platformi. Platforma funkcioniše preko Google i satelitskih mapa i veoma je jednostavna za korišćenje“, objašnjava Stefan Filipović, terenski koordinator Demokratije Plus.

U ovom trenutku, platformom Popravi možete prijaviti sledeće kategorije problema: smeće, nepropisno parkiranje, rupe na putu, oštećena javna rasveta, trotoar ili pušenje u zatvorenim, javnim prostorima. 

Ako na primer primetite smeće, rupe na kolovozu ili pokvarene trotoare, uslikajte, posetite sajt popravi.org i pošaljite fotografiju sa tačno navedenom lokacijom, taj zahtev će videti neko od nadležnih iz opštine, a ubrzo će problem biti otklonjen.Procitaj vise