Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Predstava „Život moj“ u galeriji Aquarius

13.04.2018 posted by: RADIOSRB

 

Predstava „Život moj“ studenata Glume na mitrovačkom Fakultetu umetnosti biće odigrana u galeriji „Akvarijus“ u ponedeljak 16. aprila 2018. godine od 21 čas. U pitanju je autorski rad studenata u klasi docenta Aleksandra Đinđića (asistent Borjanka Ljumović). U predstavi igraju: Lazar Nikolić, Aleksandar Petković, Nevena Kočović, Jelena Tjapkin, Milica Filić, Mira Janjetović, Nikola Pavlović, Miloš Pantić, Nikola Voštinić. Predstava traje oko 70 minuta.

Premijerno izvođenje predstave „Život moj“ dogodilo se u januaru 2017. godine u Domu kulture „Studentski grad“ u Beogradu i do sada je imala desetak repriza. „Život moj“ predstavljaće Fakultet umetnosti u Mitrovici na ovogodišnjem, 63. Sterijinom pozorju, u okviru programske celine Pozorja mladih. 

Studenti su imali zadatak da pronađu autentičnog čoveka („model iz života“) i da susrećući se sa njim,

kroz razgovor dođu do tema koje će obrađivati. To su činili snimajući intervjue koje su vodili sa modelima, koji su im kasnije služili kao polazište i inspiracija za kreiranje uloge koju će tumačiti. U sledećoj fazi, udaljavanjem od modela, kako se zadatak ne bi sveo na imitaciju, studenti su nadograđivali svoje likove pomoću različitih metoda.

Konačan oblik je rezultat kombinacije dokumentarnog i nadograđenog (izmaštanog) materijala. Materijal koji je uobličen u monološka kazivanja rezultat je višemesečnog istraživačko-umetničkog procesa studenata. Cena ulaznice iznosi 150 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u „Akvarijusu“ od srede 11. aprila.Procitaj vise