Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Muzika koja ne zagađuje dušu: Lea Jevtić

14.04.2018 posted by: RADIOSRB

U okviru ciklusa „Muzičari koji ne zagađuju dušu“, u subotu 14 aprila, u galeriji „Akvarijus“ nastupiće multimedijalna umetnica iz Sombora Lea Jevtić. Posetioci će biti u prilici da se, kroz pesmu, muziku i razgovor, upoznaju sa stvaralaštvom ove umetnice.

Lea Jevtić je studentkinja četvrte godine glume na Fakultetu umetnosti u Mitrovici. Rođena je 20 avgusta 1992 godine u Somboru gde je završila gimnaziju. Aktivni je član Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Bila je učesnica mnogobrojnih radionica o ljudskim pravima i glumačkih radionica koje su rezultirale predstavom o ljudskim pravima „Udari tog Džajva“, koja se igrala u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Somboru i Novom Pazaru.

Pored svojih glumačkih i društvenih aktivnosti Lea već godinama svira gitaru i peva. 

Pre dve godine u Mitrovici oformila je bend sa Marinom Bašić (vokal) i Katarinom Dulović (violončelo) sa kojim od 2017 godine redovno nastupa u Kulturnom centru „Akvarijus“.

Cilj muzičkog ciklusa „Muzičari koji ne zagađuju dušu“, koji će trajati sve do završetka sezone 2017/18, jeste predstavljanje onih muzičara i stvaralaca koji su, u vremenu apsolutne dominacije kiča, ostali verni umetničkoj muzici, dosledno je afirmišući na marginama kulture i društva.

Posetioci će svake subote imati priliku da – kroz interakciju sa gostom večeri, kroz njegove interpretacije i improvizacije muzike koja je obeležila 20. vek u istoriji umetnosti, ali i kroz njegova originalna, autorska dela – slušaju umetničku muziku, koja nije prateća pojava masovne kulture, već ima estetsku vrednost, i pored užitka, zahteva izvesnu dozu misaonog i duhovnog napora.Procitaj vise