Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Peti pozorišni festival za decu „Biberče“

16.05.2018 posted by: RADIOSRB

Sada već davne 2010. godine u Štrpcu je prvi put održan pozorišni festival za decu „Biberče“. Tamo gde je počeo da raste, proslaviće peti rođendan! „Biberče“ nije običan festival, to je prilika da se deca druže, da uče, da stvaraju zajedno.

„Imaćemo pet pozorišnih, lutkarskih i scenskih radionica i planiramo da prikažemo sedam predstava za decu. Ono što je novina da po prvi put od kako teatar Geto postoji i "Biberče" funkcioniše, malo smo više bacili akcenat na lutkarske predstave. Imaćemo jednu lutkarsku pozorišnu predstavu pod nazivom „Sve je istina“ i ona će zatvoriti festival i imaćemo čak tri lutkarske radionice, koje će naravno naši kamperi i posetioci pozorišnog festivala moći da vide“.

Radionice nisu novina na festivalu, ali po rečima direktora i reditelja Zorana Ristića uz pomoć njih se više prostora daje deci da se kreativno izraze.

To je kompletna izrada lutaka, jednu lutkarsku radionicu će držati reditelj lutkar iz Šida, Svetin Aničić i druge dve lutkarske radionice će raditi Tatjana Paskaš i Tibor Farago iz Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina. Ono što je bitno u drugoj radionici koja će se zvati "Lisica i vuk" učesnici i polaznici će moći da sami naprave lutke i da nakon toga, sa tim napravljenim lutkama daju kratku predstavu u trajanju od deset minuta što će naravno publika moći da vidi“, naglašava Ristić.

Zvanični program obiluje raznovrsnom ponudom gostujućih pozorišnih trupa koji će sigurno prijati svim posetiocima, dok Ristić poziva decu i roditelje da budu dragi gosti i da uživaju u dečijim predstavama i predstavama za „možda i nas malo ozbiljnije“.

Peti pozorišni festival za decu „Biberče“ biće održan od 17. do 20. maja 2018. u Štrpcu u Domu kulture „Sveti Sava“.Procitaj vise