Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Džipijada "Šatorice"

12.06.2018 posted by: RADIOSRB

U organizaciji Offroad kluba „Sever“ održana je osma džipijada pod nazivom „Šatorice“, koja je okupila više od 20 učesnika u dve kategorije.

Nakon okupljanja učesnika ispred Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Sočanici, organizovana kolona uputila se do planinskog venca „Šatorice“, pored sela Borčane koje pripada mesnoj zajednici Sočanica, gde je i održana trka.

Svi ljubitelji džipova i “off road” vožnje, entuzijasti i zaljubljenici u vožnji nepristupačnim terenima sa džipovima i četvorotočkašima imali su prilike da uživaju u trci.

Marko Petrović iz Joševika, opština Zvečana, član kluba „Extra družina“ iz Mitrovice i aktivni učesnik džipijade kaže da već 15 godina vozi džip marke Toyota, a od 2012 godine redovno učestvuje na džipijadi.

„Nadam se da su organizatori pripremili dobru stazu, da će biti izazovna staza, da publika koja se okupila u prelepom broju ima šta i da vidi. Ljudi su izdvojili vreme i došli po jako lošem putu ovde da nas podrže a mi moramo da opravdamo to njihovo poverenje.“

Marko okupljenima prvenstveno želi da pokaže svoje umeće u vožnji nepristupačnim terenima, a ako sreća posluži njegov tim i odbrani titulu koju su osvajali godinama unazad.

„Imam da poručim učesnicima i ovim ovde gledaocima da ćemo svaki metar staze da vozimo sa punim gasom. A taj puni gas ostaviće makar jedan dobar pečat na ovoj livadi, neki dobar šlajf.“

Dragan Novaković, jedan od organizatora džipijade, za radio Kfor ističe

da je cilj ove manifestacije, koja iz godine u godinu poprima sve veći značaj, druženje i razmenjivanje iskustava i da su više nego zadovoljni odzivom sugrađana da budu deo nje.

„Teren je i ranije korišćen ali nismo mi došli na tu inicijativu nego je već bila pokrenuta, mi smo samo nastavili i gledaćemo da to što duže traje i opstane, da se što više družimo, da se u što većem broju sastajemo i okupljamo i da ovo takmičenje zaživi.“

Ekstremnom stazom prošlo je oko 10-ak džipova, a po prvi put ove godine, učestvovali su i četvorotočkaši, što je za okupljene bilo prijatno iznenađenje.Procitaj vise