Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Edukativne teme, zabava - Naše polje

22.06.2018 posted by: RADIOSRB

„Naše polje“ je jedinstven časopis za omladinu i decu koji postoji već tri godine. Poseban po tome što se, osim zabavom, bavi i edukativnim temama i polako ali sigurno osvaja simpatije kako mlađih, tako i onih malo starijih čitalaca, jer se redakcija svakodnevno trudi da im u fokusu budu one teme za koje kod školaraca vlada najveće interesovanje, što najčešće, priznaju, nije nimalo lak zadatak.

O ideji i sadržaju časopisa za omladinu i decu „Naše polje“, čija je promocija trinaestog izdanja upravo završena, razgovarali smo sa likovno-grafičkim urednikom i dizajnerom, Milanom Tanaskovićem.

„Prvi broj časopisa je izašao u aprilu 2014. godine, na inicijativu Omladinskog saveta u Gračanici, Doma kulture u Gračanici i Srpskog slova u Čaglavici. Ovo je već trinaesti broj, na časopisu piše da je mesečni, međutim zbog mesečnih sredstava mi nismo u mogućnosti da to bude mesečnik već izlazi obično svakog trećeg meseca.“

U današnje vreme kada je sve brzo i sve digitalno pisati za decu nije lako i jednostavno i malo je časopisa, pogotovu onih namenjenih deci, koji uspevaju da opstanu i zadrže kvalitet a ujedno budu i atraktivni novim generacijama gladnih raznih „modernih“ informacija i sadržaja.

 „Posto je ovaj časopis pre svega školski časopis on mnogo utiče na decu jer su u pitanju van školske aktivnosti, utiče na decu da se malo više aktiviraju, da šalju svoje likovne radove, literarne radove, te mogu da učestvuju u izradi naslovne strane, a sve aktivnosti koje se dešavaju u našoj sredini mogu se pronaći u časopisu“,dodaje ilustrator časopisa Maja Todić, koja inspiraciju za svoje crteže i šarene strane pronalazi svakodnevno i naglašava da se cela redakcija odlično snašla, jer činjenica da učenici rado ustupaju svoje radove, likovne i literarne, za objavljivanje je svakako najvredniji pokazatelj prihvaćenosti časopisa, jer kada dete ponudi neki svoj rad znači da ima puno poverenje u vas.

Časopis „Naše polje“ je besplatan a izdavač je Dom kulture Gračanica uz podršku opštine Gračanica.Procitaj vise