Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

"Spust bez granica" - Splavarenje Ibrom

05.07.2018 posted by: RADIOSRB

Manifestacija Splavarenje Ibrom "Spust bez granica", okupiće ljubitelje prirode, raftinga i kampovanja na severu Kosova.

Kao i ranijih godina, druženje započinje podizanjem kampa u Gornjem Jarinju nadomak Ibra u petak, 06. jula u 14 sati. Kamperska oprema je neophodna, a oni koji je nemaju, mogu je iznajmiti od organizatora.

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe uslediće nakon podizanja kampa, a za tri najukusnije, obezbeđena je novčana nagrada.

Popodne se od 17 sati biće organizovan turnir u

basketu (3 na 3).

Od devet uveče kampere zabavlja rok bend i uz zvuk akustične gitare ulepšaće veče posetiocima ovog kampa.

Narednog jutra, već od 7 časova započinje priprema za splavarenje, kao i spremanje čamaca a plovidba Ibrom započinje u 10 časova. Planirano vreme dolaska na cilj, koji će kao i prošle godine biti kod bazena u Raški je 15 časova. Umorne splavare očekuje vojnički pasulj za ručak, a potom, natrag - do starta trke, ovog puta autobusom koji polazi u 18 sati.

Treći i poslednji dan Ibarske avanture predviđen je za ovu sve popularniju zabavu, ali i malo učenja.

Gorska služba spasavanja u 10 časova ujutru posetiocima kampa tradicionalno predstavlja pravila opstanka u prirodi i svoj rad.

Ostatak dana su Igre bez granica u bazenu i turnir u odbojci (tri na tri), koji počinje u 14 sati.

Ova, sada već tradicionalna avantura, obeležiće 15 godina postojanja i trajaće tri dana, a organizatori, Udruženje Splavarenja Ibrom "Spust bez granica" uz saradnju sa omladinom Raške, poručuje da mesta još uvek ima, te se zainteresovani mogu prijaviti na email spustbezgranica@hotmail.com ili na kontakt telefone: 065 8623161, 064 235 0085, 064 524 1141.Procitaj vise