Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Etno festival - Sočanica

13.07.2018

Na Severu Kosova u selu Sočanica u opštini Leposavić, u subotu, 14. jula će biti održan šesti po redu Etno festival.

U prvom delu programa, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa tradicijom ovog kraja, hranom i pićem, predstaviće se proizvođači rakije, maline, pčelarskih proizvoda, ali i oni koji pripremaju meleme i kreme od bilja.

Cela vest...Žurka pod maskama u Genghis pub-u

13.07.2018

I broj 13 i petak imaju dugu istoriju simbola loše sreće, a kombinacija ta dva elementa čini petak, 13. danom koga se mnogi najviše plaše, međutim ovaj petak 13. vam donosi nešto lepo, jer Genghis pub u Gračanici organizuje maskenbal.

Sve što vam je potrebno za najluđu žurku u julu jeste malo kreativnosti i dobro raspoloženje, sve u cilju još

Cela vest...Kulturno nasleđe kao kulturna vrednost jednog naroda

12.07.2018

Kulturno nasleđe predstavlja jedinstvenu i nezamenljivu kulturnu vrednost jednog naroda, jer stvarano generacijama, direktno ukazuje na društveni ali i celokupni obrazovni, kulturni pa i civilizacijski nivo razvoja. Vrednost kulturnog nasleđa, bilo da je reč o materijalnom ili nematerijalnom, u konstantnom je porastu zbog prirodno uslovljenog vremena trajanja, ali i zbog nestabilnog okruženja u smislu razvoja novih tehnologija i promene stila i načina života.

Mreža za građanski aktivizam uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kroz program Unapredimo Kosovo zajedno – Lokalno

Cela vest...Proslavimo kulturnu raznovrsnost Kosova zajedno!

11.07.2018

Želiš da predstaviš svoju zajednicu, svoju tradiciju i istoriju? A pritom saznaš i istoriju i tradiciju drugih zajednica koje žive na Kosovu? Pravo mesto za to je Kosovski omladiniski festival (Kosovo Youth Fest), koji će biti održan u subotu, 14. jula.

Anđela Mirkovič, član neformalne grupe koju čine desetak omladinaca iz različitih zajednica, iznosi

Cela vest...Svetske premijere u Gračanici

10.07.2018

Brojne projekcije filmova , kao što su „Legenda o Kolovratu“, „Crni Panter“, „Izdaja“, „Telma“, „Jupiterov mesec“ i mnogi drugi, publika u Gračanici imala je prilike da pogleda u protekla dva meseca, koliko radi bioskop koji je otvoren u Domu kulture „Gračanica“.

Ljubitelji filma nastavljaju da uživaju u najnovijim ostvarenjima domaće i strane kinematografije, a kako ističe urednik filmskog programa, Boban Jevtić, najmlađe, a ujedno i najbronije  posetioce očekuju brojna iznenađenja, i mnoštvo animiranih filmova.

„Za sada možemo reći da je bolja poseta crtanih filmova, ne znači da u budućnosti neće biti raspodela

Cela vest..."Savršen sklad" Hamida Isljamija Šoleta

09.07.2018

U čitaonici „Darinka Jevrić“ u Gračanici održan je književni čas ali i promocija knjige koja je privukla veliko interesovanje kako kulturnih radnika, tako i ljubitelja pisane reči.

Prisutnima je organizator, Dom kulture „Gračanica“, omogućio da se bliže upoznaju sa knjigom „Savršen sklad“ autora Hamida Isljamija Šoleta, ali i njegovim životom i stvaralaštvom.

O čoveku koji iza sebe ima deset knjiga poezije i

Cela vest...Letnja pauza u mestu koje odiše umetnošću

09.07.2018

Kulturno sklonište Bes(i)Misao, nalazi se u studentskom bloku u Mitrovici, u ulici prepunoj energije, nastale spojem višegeneracijskih potencijala mladosti, preko puta studentskog doma 3.

Prepoznatljivo kao mesto koje odiše umetnošću, toplim i nesvakidašnjim ambijentom, utočište i mesto za beg od besmisla i nekulture, odlazi na zasluženu letnju pauzu nakon puno susreta prirode i istorije, kulture i umetnosti, vrednosti i tradicije.

Cela vest...Treninzi za nove članove LPSC

07.07.2018

Misija OEBS-a, zajedno sa Kosovskom policijom i predsedavajućim Lokalnih odbora za javnu bezbednost (LPSC) sela: Poneš, Livok, Gornji Livoč u opštini Gnjilane, kao sela Kabaš, Smira i Pozarane u opštini Vitina organizovali su ove nedelje dva treninga za nove članove lokalnih odbora za javnu bezbednost.

Treninzi će biti održani i u toku naredne nedelje

Cela vest...Čuvajmo životnu sredinu!

06.07.2018

Spaljivanje biljnih ostataka na njivama u velikoj meri zagađuje životnu sredinu, osim toga rizikujete da platite velike novčane kazne.

Odeljenja inspekcije opštine Gračanica izdalo je upozorenje kojim se zabranjuje paljenje strništa, slame i svih drugih organiskih ostataka nastalih poljoprivrednom proizvodnjom, ubiranjem letine na javnim i privatnim površinama.

Cela vest...Turnir u basketu

06.07.2018

Udruženje Splavarenje Ibrom „Spust bez granica“ večeras od 17 časova organizuje  turnir u basketu          (3 na 3).

Cilj  je da aktiviraju mlade  kroz rekreativno bavljenje sportom u kampu. Nagrade su simbolične jer je prvenstveno cilj druženje i prezentovanje opština i fakulteta sa severa Kosova.

Cela vest...Procitaj vise