Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Dve interaktivne predstave u "Akvarijusu"

21.11.2018

Po motivima tekstova Petra Kočića i Viljema Šekspira, glumac Luka Piljagić, će odigrati dve predstave u četvrtak 22. novembra. Ove predstave će biti odigrane u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Mitrovici u popodnevnom i večernjem terminu.
 
Prvo će od 17.30 časova, Piljagić izvesti satiričnu monodramu za decu i omladinu "David i ja" po tekstu Petra Kočića. 
Cela vest...Predstava "Vernissage" u Zubinom Potoku

21.11.2018

U Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku u četvrtak, 22. novembra 2018. u 19 časova  biće odigrana predstava "Vernissage".

Predstava je rađena po komadu Vaclava Havela.

Havel je u književnosti prvi autorski uspeh postigao scenskom groteskom Vrtna svečanost

Cela vest...„Teslina etarska fizika i budućnost nauke“

21.11.2018

Kroz život i delo velikana svetske nauke, Nikole Tesle, u toku predavanja u Amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Mitrovici, vodio nas je profesor Velimir Abramović.

Tema „Teslina etarska fizika i budućnost nauke“ privukla je svu pažnju kako srednjoškolaca i

Cela vest...Otvorena 5. samostalna izložba Vesne Sekulić

20.11.2018

Mlada i uspešna slikarka Vesna Sekulić rođena je 1992. godine u Mitrovici. Završila je Srednju Umetničku školu u Kraljevu. Diplomirala je 2015. godine u klasi profesora Zorana Furunovićа na Fakultetu umetnosti u Prištini, na likovnom odseku, smer slikarstvo, a 2017. godine završila je i master studije na odseku za slikarstvo.

Cela vest...Svetski dan deteta - 20. novembar

20.11.2018

Deca kao aktivni učesnici u društvu, stvaraju i kreiraju, među njima nema razlike i zbog toga je veoma bitno ne uskratiti im mogućnost da pokažu svoj potencijal i rade na sebi.

U Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, 20. novembra 1954. godine, proglašen je Svetski dan

Cela vest..."Ženidba" u Domu kulture u Zvečanu

19.11.2018

Predstava koja ostavlja bez daha, Gogoljeva “Ženidba“ u režiji Milana Karadžića, biće izvedena večeras (19.11) u Domu kulture u Zvečanu od 19 časova.

Sudeći po ovacijama publike, osmesima i aplauzima na dosadašnjim nastupima Narodnog pozorišta Priština sa predstavom „Ženidba“ zaključili smo da je ovo još jedno vrhunsko delo u izvođenju ovog ansambla sa čime se slaže i reditelj ovog izvanrednog

Cela vest...Poezija Dušana Karanovića u Akvarijusu

15.11.2018

Pesnik Dušan Karanović, predstaviće knjigu pesama za decu „Dok anđeli pevaju“ u kulturnom centru „Akvarijus“ u Mitrovici 15. novembra od 18 časova. U programu, pored autora, učestvuju i Novica Sovrlić, Vesna Milošević, Darija Mašković i Snežana Džogović.

Dušan Karanović jedan je od najčitanijih srpskih pesnika kada je reč o dečjoj poeziji. Pesme za decu „Dok anđeli pevaju“ štampana je u više hiljada primeraka i proglašena je 2007. godine jednom od deset najčitanijih knjiga u Srbiji. Karanović je zastupljen u Bukvaru za veronauku za treći razred osnovne škole, a njegove pesme čitaju se na Atinskom

Cela vest...Žvrljotine, zbirka pesama o svakodnevnici u Mitrovici

13.11.2018

Zbirka pesama Darije Mašković „Žvrljotine“ biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u utorak 13. oktobra od 20 časova. U scensko-poetskom delu programa učestvuju, pored autorke i Snežana Džogović, Nevena Kočović i Dunja Nikolić.

Darijine „Žvrljotine“ daleko su od žvrljotina. Reč je o preciznom zapažanju svakodnevnice, skoro komentatorskim zapisima sa ulica Mitrovice. Predeli, predmeti i likovi smenjuju se na papiru knjige istom

Cela vest...Predstava "Život moj" u "Aquariusu"

12.11.2018

U Privatnom kulturnom centru “Aquarius” u Mitrovici večeras ce biti  odigrana predstava “Život moj”  studenata glume sa fakulteta umetnosti u Mitrovici.

U pitanju je autorski rad studenata u klasi docenta Aleksandra Đinđica.

Predstava “Život moj” je sa velikim uspehom izvedena u mnogim gradovima, a premijerno izvođenje predstave bilo je u januaru 2017.godine u Beogradu. Do sada je imala dvadesetak repriza, a poslednji put je izvedena u Sloveniji u Kulturnom centru Rogaška Slatina.

U  predstavi devetoro mladih glumaca zajedno sa svojim profesorom i rediteljem kroz dokumentaristički pristup analiziraju zivotne priče devetoro ljudi, koje su birali sami i kroz dugotrajan studijski proces stvorili likove koji nisu bili imitacija.

 

Cela vest...Radionice robotike

12.11.2018

"Mlada aktivna Gračanica" i prištinska organizacija "Bonevet" svakog vikenda organizuju  radionice za decu koje za cilj imaju sticanje novih znanja iz oblasti robotike, programiranja i informacionih tehnologija.

Radionice se održavaju  svakog vikenda od 14 časova, dok su kasnije nedeljom i "Arduino radionice".

Za sada radionica  broji oko dvadesetoro dece

Cela vest...Procitaj vise