Sluajte nas Online Zatvori

Međunarodni dan maternjeg jezika

21.02.2018

21. februara svake godine  širom sveta se obeležava Međunarodni dan maternjeg jezika. Ovaj dan je uspostavljen 1999. godine od strane UNESKO-a, a na predlog Bangladeša i obeležava se redovno od 2000. godine. Osnovni cilj je da se podigne svest o značaju maternjeg jezika. Prema procenama, gotovo svakodnevno u svetu nestane po jedan jezik, a najugroženiji jezici su sa malim brojem govornika. 

Cela vest...Likovni okršaj: Izložba radova, nagrade, kvalifikacije

20.02.2018

U sredu 21. februara 2018. godine u 20 časova u galeriji „Akvarijus“ biće otvorena izložba radova nastalih tokom drugog ciklusa. Na izložbi će biti predstavljeni svi radovi svih učesnika Likovnih okršaja. Takođe, biće dodeljene i nagrade najboljim učesnicima prethodnog ciklusa. Stefan Đurđanović, kao najuspešniji takmičar u 2017. godini, dobitnik je prve nagrade. Mladen Ristić, kao poraženi u finalu, osvojio je drugu nagradu, dok je specijalna nagrada galerije „Akvarijus“ ovoga puta pripala Ani Ignjević.

Cela vest...Svetski dan socijalne pravde

20.02.2018

U svetu se danas obeležava Svetski dan socijalne pravde, koji je Generalna skupština UN ustanovila novembra 2007. godine kako bi ujedinila napore država u suočavanju sa siromaštvom i stvaranju sveta jednakih šansi za sve. Obeležavanje Svetskog dana socijalne pravde ima za cilj da podrži napore međunarodne zajednice na iskorenjivanju siromaštva, promociji pune zaposlenosti i dostojanstvenog rada, ravnopravnosti polova i obezbeđivanju socijalnog blagostanja i pravde za sve.

Cela vest..."Ministarstvo izbavljenja" u Šilovu

19.02.2018

Pozorišnom predstavom „Ministarstvo izbavljenja“, po tekstu Konela Morisona i u režiji Luize Sanfi, otvara se nova pozorišna sezona u Kulturno-prosvetnom centru „Božidar Mitrović – Šandor“ u Šilovu. O detaljima ove predstave pričali smo sa glumcem Bojanom Stojčetovićem.

„Pa to je vrlo interesantna i tema i predstava. Radi se o par prijatelja, dve porodice zapravo koje su jedna

Cela vest...Ljubav prema borilačkim veštinama

19.02.2018

Natalija Savić jedna je od najuspešnijih mladih sportistkinja iz Mitrovice. Gotovo da nema takmičenja  u skorije vreme na kojem je učestvovala, a da nije osvojila medalju.

Ona obožava Kik boks i jedna je od posebnih u Kik boks klubu 028 iz Mitrovice. Natalija trenira Kik boks dve godine i za to vreme osvojila je mnogobrojne medalje. Od kojih je poslednja sa Evropskog kupa u Hrvatskoj.

Ona za KFOR radio kaže da je uvek gajila ljubav prema borilačkim veštinama i počela je satreniranjem karatea, međutim, ubrzo se pronašla u kik boksu.

Cela vest..."Model Ujedinjenih nacija”

16.02.2018

U opštinama na severu Kosova biće održan projekat  pod nazivom ,,Model Ujedinjenih nacija” koji prestavlja obrazovnu  simulaciju i akademsku aktivnost na kojoj će učesnici naučiti više o diplomatiji, međunarodnim odnosima i Ujedinjenim nacijama.

U vezi ovoga raspisan je konkurs o kome je opširnije 

Cela vest...Rešavanje problema kroz međuetničku saradnju

15.02.2018

Nevladina organizacija „Žensko pravo“ organizovala je radionicu na temu multikulturizma i rešavanja konflikata,  a sve sa ciljem povećanja međuetničke saradnje i rešavanja problema u regionu Mitrovice.

Ova radionica je održana u sredu, 14-tog februara u galeriji Akvarijus u severnom delu Mitrovice.

Konkretne utiske i detalje sa ovog događaja, za radio KFOR, prenela je Ružica Simić, direktorica NVO 

Cela vest...Budi originalan za Dan zaljubljenih!

14.02.2018

Romantična večera za dvoje, ili možda otputovati u toplije krajeve i šetati plažom dok Sunce zalazi? Ne, ne, možda ipak ruža i šetnja parkom, bolje je biti skroman!

Pogledajte šta pojedini misle o idealnom poklonu!

„Idealan poklon za dan zaljubljenih je pažnja. Pažnja koju treba da posvetimo ne samo jedan dan već 365 

Cela vest...Ljubav !

13.02.2018

„Ljubav je pokretač svega, ne mislim na ljubav naravno samo prema partneru već i prema porodici, prijateljima, prirodi verujem da ljubav može spasiti svet“, kaže Dajana Emini, a da li se i ti slažeš da je ljubav pokretač svega? Šta za tebe predstavlja ova emocija?

Tanja Denić, školski pedagog, dodaje:

 „Ljubav je sreća. Smatram da života nema bez ljubavi 

Cela vest...Danas je Svetski dan radija

13.02.2018

Svetski dan radija je relativno nov praznik jer ga je UNESKO utvrdio tek 2011. godine. Datum nije izabran slučajno – upravo 13. februara 1946. godine prvi put je emitovan program Radija UN.

Prema nekim istraživanjima od pre nekoliko godina, radio sluša 95 procenata stanovnika Zemlje.

Radio ostaje najdostpuniji medij. On može da se sluša

Cela vest...Procitaj vise