Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Međunarodni festival "Grafest" otvoren u Gračanici

07.11.2018 posted by: RADIOSRB

Projekcijom filma „Dugo putovanje u rat”, autora Miloša Škundrića sinoć (06.11.) je u Domu kulture Gračanica otvoren sedmi po redu međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „Grafest“.

Predsednik žirija Sonja Đekić otvorila je ovogodišnji festival dokumentaraca izrazivši zadovoljstvo što je šesti put u ulozi selektora ovog jedinstvenog događaja.

“Dokumentarni filmovi nikada nisu bili popularni kao

igrani, ali i na njihovom stvaranju se mora mnogo i temeljno raditi i sam autor često ne zna na početku u šta se upustio. Nadam se da ćete večeras uživati i preneti svoje utiske našim sugrađanima, i nadam se da će naredne večeri biti više publike ovde”, rekla je na otvaranju festivala Sonja Đekić.

U revijalnom delu programa publika će moći da pogleda 5 filmova, dok će se u takmičarskom delu naći 12, od ukupno 24 prijavljena ostvarenja.

U žiriju ovogodišnjeg "Grafesta" su: reditelj Tanja Fero, novinar Nevena Matović, producent Anđelka Ćup i publicista Đorđe Jevtić.

Svi revijalni, kao i filmovi iz takmičarkog programa, biće prikazivani i u Galeriji "Akvarijus" u Severnoj Mitrovici, a deo programa će prvi put biti prikazan i u Bogosloviji Kirilo i Metodije u Prizrenu.

Sedmi Grafest traje do 8. novembra, kada će najboljim stvaraocima biti dodeljene nagrade.Procitaj vise