Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Psycho Sonic Boris And HOSENFEFER + Škart

10.01.2019 posted by: RADIOSRB

Mitrovački pank sastav „Škart bend“ zajedno sa bendovima Hosenfefer i Psycho-Sonic Boris  organizuje svirku u kafani Kovin u Zvečanu.

Po rečima gitariste i pevača Škart benda, Nikole Savića,  svi oni koji žele da čuju nešto drugačije od onoga što je mejnstrim u muzici su dobrodošli.

Nikola u izjavi za K4 radio kaže da inspiraciju za svoju muziku nalaze u svom okruženju:

„Kroz pesme i svirke nalazimo izlaz iz onoga što nas okružuje, mesta gde živimo i problema koji nas muče. Svakako veoma volimo to što radimo i uvek nađemo vremena da se okupimo i sviramo“.

On je ukratko ukazao na istorijat ovog četvoročlanog sastava:

„Mi smo izdanak mitrovačke rok škole i iza sebe već imamo jedan album koji smo izdali pre dve godine za Nocturne Media iz Beograda. Bend čine Nikola Savić, Vladimir Bigović, Alem Redžipagić i Lazar Mladenović. Počeli smo kao pank-rok sastav, ali smo sada čist pank sastav, sa malo mračnijim tekstovima i bržom melodijom.“

Za razliku od Škart-a, bend Hosenfefer je prvi koncert održao 1997. godine u Mitrovici. Od tada su prešli mnogo kilometara po regionu, objavili šest albuma i našli se na nekoliko kompilacija sa domaćim i stranim bendovima.

Specifični po svom scenskom nastupu, žestoki i energični na koncertima, Hosenfefer se ubraja među najzanimljivije pojave na srpskoj andergraund sceni.

Od 2005. godine bendu se priključuje i Boris (vokal) i od tada nastupaju kao dva benda (Psycho-Sonic Boris And Hosenfefer kao jedan i Hosenfefer kao drugi bend).

Svirka pod nazivom Psycho Sonic Boris And HOSENFEFER + Škart počinje oko 21 čas u petak 11. januara, a vrata „Kovin-a“ su otvorena za sve ljubitelje dobre muzike.



Procitaj vise