< Prev 1 2 3448 449 450 Next >

Edukativne teme, zabava - Naše polje

22.06.2018

„Naše polje“ je jedinstven časopis za omladinu i decu koji postoji već tri godine. Poseban po tome što se, osim zabavom, bavi i edukativnim temama i polako ali sigurno osvaja simpatije kako mlađih, tako i onih malo starijih čitalaca, jer se redakcija svakodnevno trudi da im u fokusu budu one teme za koje kod školaraca vlada najveće interesovanje, što najčešće, priznaju, nije nimalo lak zadatak.

Cela vest..."Svesno iz nesvesti" Viktora Popovića

22.06.2018

U Galeriji Doma kulture u Gračanici promovisana je druga zbirka pesama, pesnika iz Gračanice Viktora Popovića, pod nazivom “Svesno iz nesvesti”.

O zbirci pesama Viktora Popovića govorio je i direktor Doma kulture Živojin Rakočević, dok je stihove čitala glumica Milica Mandić, uz pratnju gitarista Petra i Nikole.

Cela vest..."Skrivena lica" u Mitrovici

21.06.2018

U četvrtak, 21. juna u Centru Građanske Energije u Mitrovici sa početkom u 19 časova biće izvedena pozorišna predstava  Forum teatra „Skrivena lica“, reditelja Branislava Stankovića, koji ovom predstavom želi da skrene pažnju na rodno zasnovano nasilje i posledice koje ono ostavlja, posebno na žene i mlade.

Koncept predstave je takav da podrazumeva

Cela vest...Dva dana kvalitetetne muzike na Kosovu!

21.06.2018

Svetski dan muzike, na dan letnje ravnodnevnice, ustanovljen je pre 36 godina (1982), na inicijativu tadašnjeg francuskog ministra kulture Žaka Langa i od tada se muzika slavi u svim svetskim metropolama. Tim povodom u Leposaviću i Gračanici je priređen bogat program.

Kultna beogradska grupa, Kanda, Kodža i Nebojša, prepoznatljiva po jedinstvenom zvuku i sjajnim live

Cela vest...Donacija KFOR-a selu Banje jer fudbal spaja ljude

20.06.2018

Fudbalski klub „Banje“ iz istoimenog sela, koje pripada opštini Srbica dobio je donaciju od Združenog regionalnog odreda – Centar (JRD-C) u vidu sportske opreme (dresove i lopte).

Inicijator akcije je ogranak KFOR-a CIMIK zajedno sa LMT (timom za vezu i nadgledanje).

„Posle turnira koji je organizovan u opštini Srbica, a gde su učešće uzele sve međunarodne i lokalne

Cela vest...Poseta američkoj bazi "Bondstil"

19.06.2018

Komandant američkih snaga na Kosovu, Nik Dučić, ugostio je u kampu Bondstil 15 tinejdžera srpske nacionalnosti iz Šilova i 20 tinejdžera albanske nacionalnosti iz Kuksa (Albanija), koji su imali prilike da se upoznaju sa radom KFOR-a ali i učestvuju u raznim društveno-korisnim igrama.

„Danas imamo multuetničku posetu tinejdžera koji se ovde odlično zabavljaju i imaju priliku da zajedno provode vreme baveći se sportom kao i slikajući se,

Cela vest...Dan eliminacije seksualnog nasilja u konfliktu

19.06.2018

2015. godine Ujedinjene nacije su proglasile 19. jun kao Međunarodni dan eliminacije seksualnog nasilja u konfliktu koji ima za cilj da podigne svest o potrebi da se okonča seksualno nasilje u područjima zahvaćenim sukobima. A sve to u čast preživelih i žrtava seksualnog nasilja širom sveta.

Povodom obeležavanja ovog dana, svake godine se

Cela vest..."Šetnja Sime Medenog"

19.06.2018

Udruženje za zaštitu životinja „Šapa" organizovalo je šetnju sećanja u Mitrovici kako bi podsetili na ubijanje napuštenih pasa, koje se dogodilo pre godinu dana u u istom gradu, uz nadu da se tako nešto više nikad neće ponoviti.

Pored druženja sa napuštenim psima, o kojima brine Udruženje za zaštitu životinja „Šapa“, Mitrovčani su imali prilike da nekom od pasa postanu vlasnici i udome ih, a osim članova udruženja i redovnih posetilaca istog, šetnji su se pridružili i sugrađani sa

Cela vest..."Trojka sa ploče" u Zvečanu

15.06.2018

Turnir u basketu pod nazivom “Trojka s ploče” biće održan danas u Zvečanu s početkom od 17 časova. Pored utakmica u basketu koje će biti odigrane u klasičnom 3 na 3 maniru, biće održano još i takmičenje u brzom šutiranju trojki, zatim “challenge skill” i na kraju trik šut sa pola terena!

Učešće u svakom od ovih događaja se plaća, ali su organizatori zbog toga pripremili i veoma vredne i bogate nagrade.

Za prvo mesto osvojeno u basketu, prva nagrada iznosi 30 hiljada dinara, dok će drugo mesto biti nagrađeno s 10 hiljada! Ovde treba istaći da je prijava za devojčice besplatna.

Cela vest...Završni koncert Muzičke škole “Stevan Mokranjac”

15.06.2018

Muzička škola “Stevan Mokranjac” iz Gračanice, u velikoj sali Doma kulture u Gračanici održaće danas, završni koncert učenika.

Povodom završetka školske godine i ove, kao i prethodnih godina, prepoznatljivim repertoarom za sve ljubitelje klasične muzike, učenici će se predstaviti na najlepši način.

Početak koncerta je u 19 časova.< Prev 1 2 3448 449 450 Next >