< Prev 1 2 3466 467 468 Next >

"Asteriks: Tajna čarobnog napitka“

13.12.2018

Na radost kako klinaca, tako i odraslih, na filmska platna vratili su se Asteriks i Obeliks, dva najveća strip junaka i galska heroja, koji donose prepoznatljiv humor u kojem uživaju svi.

Film „Asteriks: Tajna čarobnog napitka“, nalazi se na repertoaru domaćih bioskopa u sinhronizovanoj verziji na srpski jezik, i kao takav biće prikazan

Cela vest...Promocija knjige "Zlato Zvečana" Novice Sovrlića

12.12.2018

Knjiga Novice Sovrlića pod nazivom „Zlato Zvečana“ biće predstavljena u Kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 13. decembra, 2018. godine od 20 časova.

O Sovrlićevoj zbirci pesama govoriće prof. dr Dragomir Kostić, mr Živojin Rakočević i mr Žarko Milenković, dok će stihove iz „Zlata Zvečana“ kazivati pored autora i glumica Milica Mandić.

Novica Sovrlić je rođen 1956. u Severnoj Mitrovici, iza sebe ima objavljene zbirke pesama: „Zemlja stričeva“, „Nisi ista“, „Čitac“ i „Gavranov poljubac“, kao i zbirku pripovedaka „Jelisavetin lakat“.

Zastupljen je u više zbornika i antologija savremene srpske poezije. Pesme su mu prevođene na poljski, češki, švedski, rumunski, engleski i francuski jezik.
Član je Udruženja književnika, dobitnik je “Zlatne značke” Kulturno-prosvetne zajednice za doprinos

Cela vest...„DAJTE KRV - SPASITE ŽIVOT“

11.12.2018

U četvrtak, 13. decembra u Štrpcu biće humano, ali i radno, jer Crveni krst Štrpce u saradnji sa Službama za transfuziju krvi KBC Gračanice i Severne Mitrovice organizuje treću redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2018. godini.

Pod sloganom „DAJTE KRV - SPASITE ŽIVOT“, akcija će biti održana od 10 do 14 časova u prostorijama Elektrotehničke škole „Jovan Cvijić“ u Štrpcu.

Cela vest...Međunarodni dan ljudskih prava

10.12.2018

Pre tačno 70 godina, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kao zajednički standard koji treba da postignu svi narodi i sve nacije, da bi svaki pojedinac i svaki organ društva, imajući ovu deklaraciju stalno na umu, težio da učenjem i vaspitavanjem doprinese poštovanju ovih prava i sloboda i da postupnim unutrašnjim i međunarodnim

Cela vest..."Isadora" u galeriji Akvarijus

10.12.2018

Milica Mandić, član teatra „Geto“ iz Gračanice i jedan je od osnivača Teatra u „Akvarijusu“ , izvešće monodramu“Isadora” čiju je režiju radio Dejana Cicmilović.

“To je master predstava, po žanru je koreodrama. U pitanju je predstava o životu Isadore Dankan, začetnice modernog baleta i ženi koja je učinila da

Cela vest...Slike nisu ukras, već jedinstvene priče – Nemanja Lekić

06.12.2018

Sklonost ka crtanju olovkom pokazivao je od malena. Kako kaže, često je precrtavao likove iz crtanih filmova, ali je takođe često učestvovao na takmičenjima i osvajao nagrade.

Predstavljamo Nemanju Lekića, umetnika čija dela i fotografije pričaju priče.

“Negde na početku srednješkolskog obrazovanja nisam bio posvećen umetnosti, jer su me zanimale

Cela vest...“Sufražetkinja” u okviru “16 dana aktivizma”

04.12.2018

Film “Sufražetkinja” (Suffragette, Belika Britanija) rediteljke Sare Gavron biće prikazan u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” večeras, (4. decembar 2018.) od 19 časova. Radi se o istorijskoj drami iz 2015. Godine u kojoj glume Keri Maligan, Meril Strip, Helena Bonam Karter, En Mari Daf, Ben Višo, Brendan Glison. Sufražetkinja je naziv koji se krajem 19. veka i početkom 20. veka u anglosaksonskim zemljama, a

Cela vest...Informiši se - Invalidnost INFO

04.12.2018

Veliki broj osoba sa invaliditetom živi u klimi diskriminacije, predrasuda, neznanja, sa često nezadovoljenim elementarnim potrebama,  zbog toga je COD Kosovo uz podršku brojnih donatora, uključujući EU kancelariju na Kosovu i USAID, pripremio jedinstveni web portal koji pruža sveobuhvatne informacije na polju invalidnosti.

Cela vest...Međunarodni dan osoba sa invaliditetom - 3. decembar

03.12.2018

Pod sloganom „Osnaživanje osoba sa invaliditetom i osiguravanje inkluzivnosti i jednakosti“ danas (03.12.) se širom sveta obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Deset  posto svetske populacije čine osobe sa invaliditetom koje se svakodnevno suočavaju sa socijalnim i fizičkim barijerama kao što su:

Cela vest...Međunarodni filmski festival "OVDE"

03.12.2018

U organizaciji Evropskog kulturnog foruma u Domu kulture Gračanica, od 03. do 06. decembra biće održan četvrti mеđunarodni filmski festival pod sloganom „Ovde“.

Akcenat ovogodišnjeg festivala stavljen je na promociji evropske ali i srpske kinematografije i kulture, te će na istom biti prikazano 14 filmskih ostvarenja.

Cela vest...< Prev 1 2 3466 467 468 Next >