Nova trasa na „Via Ferrata Berim“

06.10.2018

Sve adrenalinske zavisnike i ljubitelje ekstemnih sportova obradovaće informacija da se otvara nova trasa na „Via Ferrata Berim“. U pitanju je planinarska staza na kojoj učesnici mogu da testiraju svoje veštine planinarenja do krajnjih granica.

Reč je o drugoj fazi uređenja ove trase i to tri godine nakon završetka prvog dela tako da će nova staza biti

Cela vest...Donacija Vlade Kanade uz posredovanje KFOR-a školama u Kosovom Polju

05.10.2018

Osnovna škola u Bresju, Kosovo Polje, koju pohađaju učenici različitih zajednica, dobila je donaciju u vidu drveća od Vlada Kanade, uz posredovanje  Združenog regionalnog odreda  KFOR-a – Jugo-istok (JRD-SE).

Inicijator ove akcije je ogranak KFOR-a CIMIK, čiji predstavnik , pripadnik vazduhoplovne jedinice Kanade, Kris Homerson, ukazuje na činjenicu da je važno ulagati u škole i decu, jer time ulažemo u budućnost.

Cela vest...Bend "Divlje svinje", nastupa u Mitrovici

05.10.2018

Na početku nove koncertne sezone, novosadski pank/rok bend “Divlje svinje” trenutno je na mini turneji,  a 6. oktobra posetiće i Mitrovicu.

Pank bend ”Divlje svinje”, oformljen je početkom 2016. godine, kada su počeli sa radom na svojim pesmama, koje su predstavljale pogled i kritiku benda na svakodnevne pojave u našem društvu.

Cela vest...Evropska turneja benda AEM-a, nastup u Mitrovici

04.10.2018

U sklopu svoje evropske turneje, u petak, 10. oktobra od 21:30 časova  u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Mitrovici, nastupiće  An Eagle in your Mind (AEM), bend iz Pariza, Francuske.

Miljana Bulatović, predstavnik Kulturnog centra “Akvarijus”, kaže da je ovo njihov prvi nastup u Mitrovici, te posle mitrovačkog koncerta turneju

Cela vest...Dva najnovija filmska ostvarenja premijerno u Gračanici

04.10.2018

Nadamo se da ste spremni za nova putovanja kroz filmsku industriju jer vam je Dom kulture „Gračanica“ pripremio i ovog četvrtka dve premijere, nova ostvarenja kako za najmlađe, tako i za starije.

Od 19 časova premijerno će biti prikazan crtani film  Condorito „Avanture u svemiru“.

Najmlađi će uživati u u ludoj avanturi, punoj smeha, koja prati Condorita i njegove drugare. U momentu kada Condorito planira da se skrasi pored svoje devojke Yayite, njenu majku koja ne odobrava njihovu vezu, otimaju vanzemaljci. On se sa svojim drugarima udružuje kako bi se izborio za svoju taštu, a ujedno i da spasi planetu od vanzemaljaca.

Cela vest..."Tuch a truck" Gnjilane

03.10.2018

Minulog vikenda u Gnjilanu je, po ugledu na slične događaje koji se održavaju u SAD, održan događaj pod nazivom  „Tuch a truck“ (Dodirni kamion), gde su posetioci imali prilike da izbliza vide i saznaju više detalja o radu multifuncionalnih vozila, različitih organizacija i institucija.

General KFOR-a Salvatore Cuocci zahvalio je ovom prilikom organizatorima, Multiunacionalnoj borbenoj grupi Istok, i još jednom naglasio značaj multietničkih

Cela vest..."Akvarijus" književni portret Petra Sarića

02.10.2018

Petar Sarić (rođen 11 jul. 1937) pesnik, pripovedač, dramski pisac  i romansijer. Radni vek proveo na Kosovu, gde i danas živi i stvara - na Brezovici.

Večeras u galeriji "Akvarijus", u 19:30 časova, prdstaviće svoj književni portret.

Autor je četiri zbirke pesama, romana "Veliki ahavski trg", "Sutra stiže Gospodar", "Dečak iz Lastve", "Petruša i Miluša", "Sara".

Cela vest...Svi smo mi jednako važni

01.10.2018

U okviru Evropske nedelje sporta, za mlade osobe sa posebnim potrebama, održana je „Mini olimpijada“ u Vučitrnu. Ova sportska manifestacija jedinstvena je zbog takmičara i njihove želje za učestvovanjem i nadmetanjem.

Potpukovnik Massimiliano Cigolini, komandant

Cela vest...Zelena pijaca za meštane sela Kmetovce

28.09.2018

U multietničkom selu Kmetovce, u opštini Gnjilane, otvorena je zelena pijaca čija je gradnja počela u martu ove godine. Prostor koji je do sada služio meštanima za prodaju poljoprivrednih proizvoda, kao improvizovana pijaca pored magistralnog puta, bio je nebezbedan za prodavce i kupce.U Kmetovcu kažu proizvode sve i poznati su po povrtarstvu, ali da je do sada prodaja bila veoma otežana i zato veruju da će nova pijaca uticati na povećanje i prodaje i proizvodnje. 

Cela vest...“Multietnička kreativna radionica”

28.09.2018

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u sigurnu budućnost. Učenje jezika je  jedini način rešavanja problema komunikacije među zajednicama na Kosovu,a ovo je jedan od prvih koraka u tom smeru.Za učenike osnovnih škola “Desanka Maksimović” i “Fan Nolji” u Kamenici održana je prezentacija VOC-UP digitalnog kursa, odnosno jezičke platforme za učenje srpskog i albanskog jezika. 

 

Cela vest...