Magazin "For You" 15 godina sa vama

06.05.2018

Magazin "For You", namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, proslavio je petnaest godina od osnivanja. Mnogobrojna mlada publika ovog časopisa je povodom ovog jubileja imala prilike da bude deo rođendanske žurke koja je organizovana u Glavnom štabu KFOR-a u Filmskog gradu u Prištini.

Neki od čitalaca ovog magazina, iskoristili su priliku da putem talasa Radija KFOR čestitaju svom omiljenom listu petnaesti rođendan: 

Cela vest...Budući programeri, spremni za takmičenje!

04.05.2018

Mlada aktivna Gračanica nastavlja sa projektima koji mlade ljude uvode u svet robotike i IT sektora. U prostorijama ove organizacije u Gračanici intenzivno se održavaju treninzi sa M botovima, odnosno pripreme za takmičenje u Prištini, 8. maja.

„Počeli smo da sarađujemo sa organizacijom iz Prištine BONEVET, oni se dugo bave ovim poslom,

Cela vest...Škola karikature u Gračanici

03.05.2018

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa Omladinskim savetom Gračanica, organizuje Prvu školu karikature u Gračanici. Školu karikature će voditi istaknuti karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš.

“Karikatura je uvek zabavna, kreativna i aktuelna i kao takva izuzetno privlačna i popularna kod mladih sugrađana. Na radionicama će biti reči o osnovnim elementima karikature, vežbaćemo kreativno razmišljanje i raditi portret i karikaturu”, navodi se u saopštenju.

Cela vest...Svetski dan slobode medija

03.05.2018

Svetski dan slobode medija obeležava se 3. maja svake godine. Odluku o obeležavanju Svetskog dana slobode medija doneta je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija kako bi se podigla svest o značaju slobode medija i podsetile vlade država da je njihova dužnost da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja zagarantovano članom 19 Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima  i kako bi se

Cela vest...Besplatan kurs šivenja i krojenja

03.05.2018

Udruženje žena „SABOR“ organizuje besplatan kurs šivenja i krojenja. Prednost pre svega imaju žene koje nisu u radnom odnosu. Udruženje  je  nastalo  2000. godine u Mitrovici. Osnovala ga je grupa od pet žena sa ciljem da pruže pomoć ženama kojima je potrebna kroz obuku o tradicionalnim zanatima. Prvi projekat je realizovan 2001. godine uz podršku KWI (Kosovo Women Initiative).

Od osnivanja „SABOR“ se takođe zalagao i za podizanje nivoa svesti o potrebama za udruživanje žena i stvaranju mogućnosti za njihovo samoinicijativno uključivanje u nevladin sektor, takođe je pružao i osnovne smernice 

Cela vest...Prvi maj - Međunarodni praznik rada

01.05.2018

Nizom manifestacija danas se u svetu obeležava Međunarodni praznik rada - Prvi maj. Mnogi meštani Gračanice i okolnih sela, tradicionalno su u zoru izašli na prvomajski uranak.

Međunarodni praznik rada obeležava se u znak sećanja na Prvi maj 1886. godine, kada je u Čikagu, SAD, više desetina hiljada radnika izašlo na ulice zahtevajući povoljnije uslove rada i doslednu primenu osmočasovnog radnog vremena. 

Cela vest...Akcija besplatnog merenja šećera u krvi i krvnog pritiska

01.05.2018

Udruženje za borbu protiv dijabetesa "Slatko srce" organizuje  akciju besplatnog merenja šećera u krvi u Gračanici. Narednih dana akcija će biti nastavljena u Lapljem Selu, Livađu, Donjoj Gušterici, Dobrotinu, Lepini i Ugljaru. Od bolesti koja je propratna pojava savremenog načina života, kao što su neredovna ishrana i nedovoljna fizička aktivnost, obolevaju uglavnom osobe starije od 40 godina, a sve češće se javlja i kod dece. 

Dijabetes se danas ubraja među najčešća endokrinološka obolenja, sa prevalencom u stalnom porastu (naročito u razvijenim zemljama sveta). Šećerna bolest se najčešće javlja u starijem životnom dobu kao posledica opštih degenerativnih i sklerotičnih promena u organizmu (koja zahvataju i pankreas, a kod mladih osoba može nastati usled genetskih poremećaja ili oštećenja pankreasa kod određenih

Cela vest...Kosovo Polje - Razbijanje granica kroz umetnost

27.04.2018

Više desetina mladih ljudi, učenika srednjih i osnovnih škola iz svih zajednica na Kosovu spojila je umetnost, ljubav prema slikarstvu. Kosovo Polje, mesto održavanja četvrte po redu likovne kolonije pod nazivom „Razbijanje granica kroz umetnost“ u organizaciji UN Task Force Kosovo, mesto u kojem su ovi mladi ljudi izbrisali granice. „Danas se održava četvrto izdanje projekta “Razbijanje granica kroz umetnost”, sa mladim umetnicima koji su došli iz različitih delova Kosova i koji slikaju zajedno za mir,

Cela vest..."Čeličnim putem" sa Vesnom Ćosić

27.04.2018

Mokra Gora – “lepotica Balkana”, kako ju je opisao Jovan Cvijić je jedna od najlepših planina na Balkanu a nalazi se na severu Kosova, između reka Ibra i Belog Drima, odnosno Ribarića, Zubinog Potoka i Rožaja.

Prepuna malih jezera, kristalno čistih izvora, gustih četinarskih šuma i močvara, Mokra Gora poznata je po netaknutoj prirodi vrhova Berim (1731 m) i Radopolje, dok su najviši vrhovi ovog masiva Žljeb (2532m), Pogled (2155 m) i Beleg (2151m).

Među njima naročito se izdvaja vrh Berim koji svojom veličinom i položajem oduzima dah, jer se sa njega može videti skoro celo područje Kosova, kao i planinski masivi Hajle, Prokletija, Šare, Kopaonika, Rogozna i Javora, a takođe i jezero Gazivode, a poslednjih godina turisti, ljubitelji ekstremnog sporta,

Cela vest...Di Maria u Genghis Pab-u u Gračanici

27.04.2018

Stefan Nedeljković karijeru DJ počeo je kao Dj Stefi ali uz veliku ljubav svojih fanova taj nadimak se ubrzo promenio u Di Marija pošto je svojim izgledom prijatelje podsećao na fudbalera Di Mariju.

Muzikom se bavi već četri godine, dok aktuelno nastupa po kafićima, klubovima i privatnim žurkama pune tri godine. Komercijalni haus mu je jedna od najdražih, dok osim toga po klubovima često pušta i balkan muziku kao i hitove 90-tih. 

Svoj talenat je otkrio u trećoj godini srednje škole, a već u četvrtoj je krenuo sa svojim remixovima i mixovima. Punu podrsku dobio od svojih prijatelja,

Cela vest...